Mind & Motion liikuttaa kehoa ja mieltä

Sinua palvelee Petra Nyman

Valmistuttuani psykologiksi (vuonna 2005) tein jonkin aikaa psykologin työtä ja mietin silloin, kuinka vähän psykologiassa huomioidaan terveellisten elämäntapojen, kuten liikunnan, unen ja ravitsemuksen vaikutusta ihmisen hyvinvointiin. Olin silloin ohjannut ryhmäliikuntaa jo pitkän aikaa, ja päätin opiskella personal traineriksi, haaveenani yhdistää psykologian ymmärrys ja liikunnan terveysvaikutukset. Personal trainer -koulutuksessa taas pohdin sitä, kuinka ymmärrys ihmisen mielestä usein tahtoi unohtua suunnitellessamme yksilöille harjoitusohjelmaa, joissa oli pääpainona joko kuntosaliharjoittelu tai kestävyysurheilu. Painonhallinnassakin silloin vielä keskityttiin melko paljon kaloreiden laskemiseen ja mielen mekanismeja sivuttiin ohimennen. Näistä kokemuksista syntyi Mind & Motion, yritys, jonka tarkoituksena on ollut alusta asti (vuodesta 2007) valmentaa yksilöä kokonaisvaltaisesti, keskittyen sekä kehon että mielen hyvinvointiin. Liikunnan saralla opiskelin sittemmin myös pilatesohjaajaksi. Pilates tarjoaa yhden väylän tarkastella sitä, miten hengityksen ja optimaalisen kehonkäytön kautta voimme saavuttaa paremman olon omissa nahoissamme.

Koska olen aina rakastanut uuden oppimista, opiskelin integratiiviseksi psykoterapeutiksi (valmistuin vuonna 2018). Koulutuksen aikana huomasin taas kerran, ettei kehon mahdollisuuksia vieläkään oikein hyödynnetä psykoterapiassa. Kävin myös vuoden kestävän psykofyysisen psykoterapian koulutuksen, jossa keskityttiin kehollisten interventioiden käyttöön psykoterapiaprosessissa. Tämä toi taas yhden näkökulman lisää kehon ja mielen yhteispeliin. Tällä hetkellä viimeistelen väitöskirjaani kehonkielen yhteensovittautumisesta pariterapiassa. Kehon avulla virittäydymme toisiimme ja parhaassa tapauksessa kohtaamme toisemme.


Vuosien varrella olen jatkojalostanut Mind & Motionin valmennusfilosofiaa. Sekä yksilön valmennuksen että yritysvalmennuksien kautta olen saanut kokemusta siitä, minkälaiset interventiot toimivat ihmisten työntämisessä kohti hyvinvointia. Joskus pieni tönäisy riittää, joskus ihminen tarvitsee syvällisempää työskentelyä oman hyvinvointinsa äärellä.

Uskon, että voit löytää sinulle sopivan tavan voida hyvin, jos olet valmis näkemään sen eteen vaivaa. Muutos ei ole aina helppo, mutta asiantuntijan avulla se onnistuu varmimmin. Mind & Motionin toimisto sijaitsee Helsingin Taka-Töölössä osoitteessa Mannerheimintie 47 M 1 (liiketilahuoneisto A- ja B-rappujen välissä). Helpoiten minut tavoittaa sähköpostitse. Korona-aikana suosin etätapaamisia.

 

Tällä hetkellä asiakaspaikat ovat rajoitetut, koska viimeistelen väitöskirjaani.

050 587 1471

petra.nyman@mindandmotion.fi 

Mannerheimintie 47 M 1,

    00250 Helsinki

Y-tunnus 2131609-8

*Pakolliset kentät

Minulle saa jatkossa lähettää tarjouksia ja informaatiota.